Expo: Ten Beeldeken verbeeldt

Het verhaal over het ontstaan van Herdersem

In kapel Ten Beeldeken, op de Grote Baan in Herdersem, vinden we drie unieke schilderijen terug, nl. ‘drie episoden uit de geschiedenis van het miraculeuze beeldje’. Ze zijn zeldzame getuigen over hoe het premoderne Herdersem er moet hebben uitgezien.

De informatie die we met het project ‘Ten Beeldeken Verbeeldt’ brengen over de vroege geschiedenis van Herdersem is niet nieuw. Wel nieuw is dat we deze verhalen brengen met als startpunt deze bijzondere iconografische bronnen. Door de tijd te nemen om dit geschilderde drieluik te bewonderen en de details in deze werken te bestuderen, herontdekken we de geschiedenis van ons prachtige dorp.

We nodigen dorpsgenoten en geïnteresseerden uit om via deze weinig gekende schatten de geschiedenis van Herdersem in te stappen en zich het vroegere dorpsleven te verbeelden. Laat jullie meenemen in enkele kleine verhalen en geschiedenissen van ons dorp, tijdens deze tentoonstelling die doorgaat tijdens de Sint-Antoniuskermis 2023.


Deze activiteit is voorbij. We presenteren u hier graag enkele sfeerbeelden.


Wanneer?

– Zaterdag 21 januari 2023: opening om 19u30
– Zondag 22 januari 2023: van 10u00 tot 22u00
– Maandag 23 januari 2023: van 10u00 tot 16u00

Waar?

Parochiaal Centrum, Grote Baan 214, 9310 Herdersem

Gratis toegang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *