Faubourg in WZC De Faluintjes te Baardegem

Tijdens Faubourgkermis eind augustus viert heel Baardegem mee! Dit jaar worden er extra activiteiten georganiseerd tijdens de kermisdagen voor de bewoners van het lokale woonzorgcentrum. Het initiatief komt van de Erfgoedcel Denderland in samenwerking met de Heemkundige Kring de Faluintjes en met de onmisbare en zeer gewaardeerde steun van het WZC De Faluintjes in Baardegem.

In de publieke cafetaria zal er een tentoonstelling zijn met oude foto’s van Faubourg tijdens de jaren ’60 en ’70. De ‘Vlugge Joengeren’ bliezen op dat moment nieuw leven in Faubourg Baardegem. De bewoners en hun bezoekers kunnen op die manier talloze herinneringen ophalen aan de kermisdagen van weleer. De bewoners zullen eveneens creatief aan de slag gaan met de herkenbare reuzen die meegaan in de dinsdagstoet.

Vrienden en familie kunnen hun creaties ter plaatse komen bewonderen. En uiteraard is er geen kermis zonder lekker eten! Iedereen is welkom om te komen proeven van een typisch kermisgerecht.


Praktisch

  • Opening tentoonstelling op zaterdag 26 augustus 2023 om 14u00
  • Locatie: cafetaria WZC De Faluintjes, Baardegem-Dorp 28, 9310 Baardegem
  • Fototentoonstelling vrij te bezoeken van zaterdag 26/08/2023 tot dinsdag 29/08/2023 tussen 14u00 en 18u00
  • Gratis toegang
  • Op zondagnamiddag kan je in de cafetaria terecht voor echte Baardegemse kermiskost als proevertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *