Sint-Antoniuskermis 2022 te Herdersem

Traditioneel mogen wij jullie bij het begin van het jaar uitnodigen deel te nemen aan de jaarlijkse Sint-Antoniusvieringen die rond de feestdag van deze patroonheilige plaatsvinden in Herdersem, dit jaar gepland in het weekend van 14 tot 17 januari 2022. Jammer genoeg kunnen de feestelijkheden, gezien de huidige situatie, dit jaar alweer niet doorgaan, althans niet op de traditionele manier!

Dit betekent dat voor de tweede opeenvolgende maal de traditionele Moorselse mis (sinds 1690 elk jaar door de inwoners van Moorsel trouw gevierd in de parochiekerk van Herdersem) niet kan doorgaan. Nochtans zou de verering van deze ‘pestheilige’ voor velen een houvast kunnen zijn in deze moeilijke tijden. Ook de folkloristische stoet en de pensenworp zullen dit jaar niet kunnen doorgaan. De eucharistieviering ter ere van de H. Antonius Abt zal wel doorgaan op zondag 16 januari 2022 te 9u15 in de parochiekerk van Herdersem. Iedereen is van harte welkom!

Ella Van Der Borght, 8 jaar, en winnares van ‘de zilveren pens’ in 2021.

Alle klassieke activiteiten gaan niet door in 2022: geen dansnamiddag voor 55+sers, geen dorpsbal, geen folkloristische optocht, geen pensenworp en geen receptie voor de Herdersemnaren. Er is wel een alternatief programma voorzien op zondag 16 januari 2022.

  • Radio Sint-Antoon: vanuit een werfcontainer of tent met vliegende reporter, verzoekjes en interviews op 88,10 Mhz.
  • Fotozoektocht: wandellus met tussenstop op het Hardingplein. Iedereen krijgt gratis een gebakken pens. De winnaar krijgt ‘de gouden pens’. Afhalen van de formulieren in het clublokaal op de Harding of downloaden via www.demeiviskoppen.be.
  • Tekenwedstrijd voor kinderen: met ‘de zilveren pens’ voor de mooiste kleurplaat.

Meer info op: www.demeiviskoppen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *